ליווי והדרכת הורים
- לפעמים כבר אין לך סבלנות למתח של הבוקר יום אחרי יום, האם הפעם ההתארגנות תעבור "חלק"- האם התפרים של הגרביים יהיו בדיוק, בדיוק, בדיוק במקום, האם הגומי של התחתונים והמכנסיים לא יהיה לוחץ מידי או רופף מידי והפתק של החולצה לא יציק
- יש ימים שאתה מגיע מותש לעבודה אחרי קשיי הפרידה בבוקר בשער הגן, אחרי שהקראת סיפור, שיחקת משחק אחרון, אחרון. אחרי שיצאתם יחד לשער הגן ועוד חיבוק ועוד נשיקה וכל מה שרצית זה להתחיל את היום בטוב -פרידה קלה עם חיוך להמשך היום שלך ובמקום זה מצאת את עצמך נושם נשימות עמוקות עד שכבר לא היה לך מקום והרגשת שאם אתה לא מנתק את הילד שלך ממך מתעצבן והולך הוא לא ישחרר אף פעם.... ואז כמו גל עלתה בך האשמה על הפרידה הזאת ונשארה איתך לאורך היום....
- את מכירה את הדריכות בגוף והמתח יחד עם הפחד שעולה בך כל פעם שיוצאים מהבית, את תחושת המבוכה והכיווץ הזה בבטן ללכת עם הילד שלך ברחוב. כי את לא יודעת מה פתאום ישתבש, אולי יעלה פתאום ריח לא נעים ולא מוכר שיעלה בחילה או אולי פתאום תעבור משאית ותצפור חזק נורא והוא יתחיל לבכות ואולי גם לצרוח, או אולי ייפול ויקבל מכה חזקה ובתגובה לכאב שלו יתחיל להרביץ לך כשכולם מסביב מסתכלים...
- לפעמים אתה שומע את עצמך אומר על הבת שלך שהיא עקשנית, שהיא מפונקת, שהיא דרמתית. מרגיש שכל כניסה למקלחת הופכת למאבק, משא ומתן שבשביל לגזור ציפורניים, להסתפר, להרכיב משקפיים- אתה צריך מאוד להתאמץ וגם זה לא תמיד עוזר
כל ההתנהגויות האלה (ועוד רבות נוספות) יכולות להיות ביטוי של רגישות בוויסות החושי וקושי במעברים.
אלו מצבים יום-יומיים שעלולים להביא הורים וילדים למאבקים, ריבים וכעסים ולהעלות רגשות קשים של תסכול, עצבנות, אשמה, פחד וכאב שחוזרים על עצמם כל פעם שמסתיים מאבק או ריב כזה וזה מתיש, מלחיץ ומכווץ מאוד כי זה לא מה שרצית ביחסים עם הילד שלך. זה לא מה שדמיינת ובוודאי לא מה שביקשת לך ולו.
הבשורות הטובות הן שעם הדרכה וליווי
אפשר להוריד את המֶשֶׁךְ, התדירות והעוצמות של ההתנהגויות המאתגרות איתן אתם מתמודדים בעקבות הרגישויות בוויסות החושי.
אפשר לצמצם את המֶשֶׁךְ, תדירות ועוצמת הריבים, הצעקות, הוויכוחים והמאבקים ולשפר את האווירה בבית ובמשפחה
ואפשר שאתם כהורים תנהלו את המצבים האלה במקום שהם ינהלו את ההורות שלכם ואת המשפחה שלכם
אפשר ליצור יחסים של חיבור, זרימה ושקט עם הילדים ובמשפחה
פגישות ליווי והדרכה אישיות לשיפור היחסים והאוירה בבית
בהן תקבלו:
- הדרכה של תרגילים לעבודה עם הילד בבית (בהתאמה לרגישויות הספציפיות בויסות החושי ובקושי במעברים) ובכך להפחית את מֶשֶׁךְ, עוצמת ותדירות התגובות וההתנהגויות המאתגרות.
- ידע והבנה איך לפעול ומה לעשות במצבים של מאבק או ויכוח
- מה לעשות ואיך לדבר וליצור קירבה וחיבור עם הילד במצבים של התפרצות
- איך להגיע אל הילד שלכם וליצור תקשורת בריאה במצבים של חוסר שיתוף ושיח
- ליווי רגשי לתמיכה, נוכחות מיטיבה, הקלה, קירבה והנאה ביחסים עם הילד
דברים נוספים שחשוב לדעת
האם אפשר שרק אחד ההורים יבוא לתהליך?
בהחלט. גם ליווי של אחד ההורים יכול להשפיע לטובה על היחסים עם הילד והאווירה במשפחה כולה. כשיש זוג הורים, ליווי הורה אחד או אחת בהחלט אפשרי ואפילו עדיף מאשר להישאר ללא ליווי ותמיכה.
ובזוג?
גם בהחלט. בתהליך ליווי בו שני ההורים שותפים אנחנו נותנים מקום והתייחסות לכל אחת ואחד בנפרד וגם יוצרים מרחב משפחתי משותף ומותאם.
בקיצור, תבואו איך שנוח, מתאים ומוסכם עליכם ובינכם.
איפה נפגשים?
פגישות פרונטליות -בקליניקה במרכז ת"א (יש מרחב מוגן קרוב), פגישות וירטואליות- זום
אם הילד כבר נמצא בטיפול עם הדרכת הורים זה מתאים?
פעמים רבות הדרכת הורים כחלק מטיפול של הילד בריפוי בעיסוק, טיפול באומנות או כל סוג טיפול אחר יתמקד בילד, בתהליך שהוא עובר בטיפול ובאיך אתם כהורים חווים את התהליך שלו בבית. בתהליך הליווי איתי אתם תהיו במרכז- נעסוק בהתמודדויות שלכם כהורים וגם בחוויה שלכם בפני עצמכם- האדם שאתם, תקבלו מידע וכלים שיחזקו ויתמכו בכם קודם כל ובהמשך גם מול הילד שלכם.
באיזה מקרים של רגישויות בוויסות החושי וקושי במעברים הורים מגיעים לליווי?
הנה דוגמאות למצבים בהם ליווי והדרכה להורים לילדים עם רגישויות בוויסות החושי וקושי במעברים יכול לעזור:
- קשיים חברתיים- כשהילד נמנע ממפגש חברים אחה"צ ואתם חוששים ממצבו החברתי והרגשי, כשהוא חוזר עצבני וכועס מבה"ס יום אחרי יום ואתם מוצאים את עצמכם דרוכים ופוחדים מהרגע שתפגשו אותו, כשאתם מקבלים טלפונים חוזרים מבה"ס שהוא מרביץ לילדים אחרים/ 'הולך מכות' ואתם מתוסכלים, מותשים, מאוכזבים וכועסים ובעיקר לא יודעים מה עוד אפשר לעשות, כשהילד מתקשה ליצור קשרים חברתיים בגן/ בבה"ס ואתם מודאגים שהוא לבד כל היום ואיך יסתדר
- כשאתם במעבר גדול כמו הצטרפות אח או אחות חדשים למשפחה, עליה לכיתה א' או לגן, מעבר דירה ושכונה (ואולי גם עיר…) איבדתם אדם יקר וקרוב ואתם רוצים להתנהל בתוכו באופן שנותן מקום גם לכם וגם לילד שלכם.
- כשהילד בוכה הרבה ואתם מודאגים מזה או שכבר אין לכם סבלנות לבכי שלו, וגם כשהוא נעלב בקלות ומתכנס בעצמו לאורך זמן עד שאתם כועסים וצועקים עליו. ואז אתם מרגישים אשמה ומתבאסים על עצמכם ששוב זה הסתיים ככה.
- כשהבקרים: קימה- התארגנות- יציאה מהבית מלאים בוויכוחים, מאבקים, תסכול, בכי, כאב ובסופם תחושת אשמה וצער עמוק שלכם כהורים- הבקרים האלה נאספים לתוך היחסים והקשר עם הילדים ומשפיעים כבר בשלב הזה וגם לעתיד.
- כשהמעברים היום-יומיים כמו להיכנס למקלחת, להחזיר משחקים למקום בסוף משחק, להיכנס למיטה וללכת לישון מלווים בעצבים, צעקות, משא ומתן, התניות ובעיקר חוויה של מותשות ושל "דרך ללא מוצא" (ספוילר- יש מוצא…)
- כשהילד לא משתף בחוויות היום שלו מהגן או בה"ס או בקשיים שחווה ומתמודד איתם ואתם מודאגים ופוחדים מזה ולא יודעים מה לעשות עם זה.
איך אני יודעת שלילד שלי יש רגישות בוויסות החושי?
בדיוק בשביל זה הכנתי 3 שאלונים לאיתור ראשוני של רגישויות בוויסות החושי, הנה הלינק
מה חשוב שתדעו עלי ועל תהליך הליווי?
אני מלווה הורים לילדים עם רגישויות בוויסות החושי וקושי במעברים בגישת התקשורת המקרבת, אני עוסקת ומתמקדת ביחסים בין ההורה/ הורים לילד ובאווירה במשפחה שפעמים רבות מושפעת מאוד מההתנהגויות והתגובות בעקבות הרגישויות בוויסות החושי ו/או קושי במעברים.
תהליך הליווי וההדרכה איתי מתמקד במישור ההתנהגותי ובחוויה הרגשית שיש סביב ההתנהגויות והתגובות כתוצאה מהרגישויות בוויסות החושי וקושי במעברים
במפגש הראשון נמלא שאלון למיקוד הרגישויות והקשיים איתם אתם מתמודדים אך יחד עם זאת אינני מאבחנת ולכן אין באפשרותי להוציא ולהמציא אישורים והקלות למיניהם.
זה בטוח עובד?
אומרת גלוי- לא בטוח. אין כאן פתרונות קסם מהירים. יש כאן תהליך שמזמין אתכם להביא את עצמכם ואת הקשיים שלכם ומבוסס על ההסכמה והרצון שלכם להרחיב את הידע שלכם ולהתנסות בדרכים נוספות לשיח ותקשורת עם הילד שלכם. והמקצב בהקשבה ובהתאמה למקצב שלכם.
מפגש ראשון:
- אורך המפגש: שעה וחצי
- מה קורה במפגש: מפגש ראשון מוקדש להכרות בנינו וכן הכרות עם הקשיים איתם אתם מתמודדים. במפגש הראשון נמלא יחד שאלון לאיתור רגישויות בוויסות החושי וקושי במעברים- כך נוכל להתמקד במטרה לשמה הגעת וליצור יחד מערך תמיכה בקשיים ובאתגרים ההוריים איתם אתם מתמודדים כרגע.
- עלות המפגש: 450 ש"ח
שאר הפגישות:
- אורך המפגש: שעה
- מה קורה במפגשים: במהלך הפגישות נעבד את החוויות והקשיים בהם אתם נתקלים על ילדכם ביום -יום החל מהמצבים הקטנים ביותר כמו להחליף מהר חולצה רגע לפני שיוצאים מהבית כי נרטבה קצת בקצה ועד מצבים שמונעים או מצמצמים את התנהלות החיים בבית ובמשפחה. נלמד תרגילים וכלים המותאמים למצב האישי שלכם בבית ובמשפחה אותם תוכלו לתרגל בבית עם הילד והם יפחיתו את ההתנהגויות והתגובות בעקבות הרגישות וגם יהיו בסיס לזמן משחק וכייף משותף נרחיב את נקודות המבט על אירועים בודדים או כאלה שחוזרים על עצמם ונייצר הבנות חדשות שיאפשרו לכם עוד אופני התייחסות והתמודדות במצבים מאתגרים.
- עלות המפגש: 400 ש"ח
לאחר פגישת ההיכרות, ניתן לרכוש חבילה של 8 מפגשים בעלות של 2950 ₪ (במקום 3200).